Υπαίθριος κινηματογράφος στο κέντρο της Κοζάνης

dark_city_by_nuke_vizard (peiragmeno)Το βράδυ της Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, η ομάδα του «Φαντάσου την Πόλη» μεταφέρει τη μαγεία της έβδομης τέχνης στη Στοά Τσιμηνάκη (στην οδό Μακεδονομάχων 4). Η «Σκοτεινή Πόλη» (Dark City) του Alex Proyas θα ανοίξει τις πύλες σε ένα γοτθικό μεταφυσικό κόσμο και θα διηγηθεί μια ιστορία καφκικής αλληγορίας και οργουελικών αναφορών.

Στο πλαίσιο της αναβίωσης παραμελημένων και υποβαθμισμένων αστικών σημείων και κτηρίων η ομάδα του «ΦαντάσουΤηνΠόλη» στρέφει την προσοχή του κόσμου στη Στοά Τσιμηνάκη, μία από τις ελάχιστες διαμπερείς στοές της πόλης, κάποτε ένα ζωντανό μέρος με πλήθος καταστημάτων και περαστικών, που σήμερα θυμίζει ερημικό τοπίο, εγκαταλειμμένο και παραμελημένο. Σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης επιχειρείται ο καθαρισμός του χώρου και με τη συνδρομή εθελοντών πολιτών της πόλης μας, η αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση, ώστε από τα μέσα Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Οκτώβρη (4-13) η Στοά να ξανα-ζωντανέψει με κινηματογραφικά, μουσικά, εικαστικά και άλλα δρώμενα.

Με την ελπίδα ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα αποτελέσει αφετηρία για ένα νέο τρόπο βίωσης και αντιμετώπισης της πόλης το «Φαντάσου την Πόλη-Κοζάνη 2013» προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στον κύκλο δράσεων που θα ανοίξει με την κινηματογραφική προβολή της Τρίτης.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν (με οποιονδήποτε τρόπο) σ’ αυτή την προσπάθεια, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την ομάδα του «ΦαντάσουΤηνΠόλη» weΝΤΟΥimagine.

προβολή1

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s